неделя, февруари 07, 2010

Бухтички със сирене

Бързо, лесно, вкусно!Много ми допадат рецепти, при които не се губи много време, защото ангажименти от различен характер ме притискат и времето трябва да се цени!В редки случаи, когато имам свободно време, отделям необходимото внимание за приготвяне на нещо по-специално.
Днес се доверих на изпитана рецепта за приготвяне на бухтички със сирене, обичам соленичкото и умишлено не ги правя сладки. Бърза и вкусна закуска за неделния ден!
Продукти:
3 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 1/2 ч.ч. брашно
1 равна ч.л. сода за хляб
1 ч.ч. настъргано /на едро ренде/ сирене
олио за пържене

Приготвяне:
Яйцата се разбиват добре с вилица, прибавя се млякото и содата, разбива се добре.Прибавя се настърганото сирене, разбърква се. Постепенно се прибавя брашното, като се бърка непрекъснато с лъжица, докато се получи гладко тесто, което да не се разлива. С намазнена чаена лъжичка се гребва от тестото и се пуска в сгорещената мазнина, като се пържи до златист цвят, внимателно се обръщат за да се изпължат от двете страни. Изваждат се с решетъчна лъжица и се отцеждат върху хартия. Оставят се да поизстинат и се сервират. Добър апетит!

12 коментара:

Daria каза...

Много апепитно изглеждат!
Поздрави!

september-silvia каза...

ох мамооооооо,ама страхотна си,рецептата е наистина бърза и лесна,ще ги направя още тези дни,благодаря ти скъпа,приятна неделна вечер и успешна нова седмица от мен!

viktoria каза...

Привет!Аз правя същите бухтички и са любимите ми,а може и без сирене и после ги топим в мед и лапаме.Лека вечер и добра седмица!

Igelkotten Milli каза...

Мерси, мерси за тази рецепта!

di_ani каза...

Чудесна рецепта и идея за закуска.
Поздрав и за прекрасния блог,
усмихната нова седмица, Диана

Unknown каза...

Тези бухтички ги бях забравила. Много ги харесвам и точно със сиренце. Рецептата е страхотна, лесна и бърза. Браво Нуше, златни ръце имаш, личи си, че във всичко което правиш влагаш много любов! Поздрави!

Temenuzhka Petrova каза...

Мили момичета, благодаря ви за коментарите и милите отзиви!Аз в никакъв случай не се смятам за веща в кулинарията, но когато някоя рецептичка ми допадне и имам възможност, ще я споделям с вас.Много идеи и рецепти ми харесват и ползвам от кулинарните сайтове на моите виртуални приятелки, на които сърдечно благодаря!Много поздрави и целувки от мен на всички, приятна седмица ви пожелавам!

Aлиса каза...

Очень аппетитно! И наверное сытно?

Unknown каза...

Направих ги, много са хубави. Препоръчвам ги и в моя блог, надявам се нямаш нищо против. http://kokosharnik.blogspot.com/2010/02/blog-post_7253.html

Анонимен каза...

Благодаря за интересната информация

Анонимен каза...

това, което търсех, благодаря

Анонимен каза...

прочетете целия блог, доста добър