събота, април 24, 2010

Bag * Crochet - my newest handmade work :)

Една седмица ми отне да изработя и изпипам до последния детайл тази чанта!За първи път правя чанта, никога не съм плела или шила подобно нещо. Пробвала съм изработване на несесери, но тук нещата са доста по-сложни.Честно казано, сама си поставих като предизвикателство тази работа и съм много доволна, че се справих!Дори се гордея с тази си работа, защото ми беше доста трудоемко, най-вече технологията за направа на подплатата и последващото пришиване към плетката, но усилията определено си струваха. Гледах доста модели и схеми, но не се спрях на нито една от тях, идеята за чантата е изцяло моя. Исках да е свежичка и избрах тези разцветки.
 Преждите са "Дива"/жълта/ и "Фигаро"/меланж/.
Процесът при изработване...Изплетох основата изцяло с нисък пълнеж, за да стане по-плътна. Подплатата я направих двойна - жълто хасе с мушама. След като уших подплатата и приших ципа, прикачих подплатата само в горната част към основата, за да остане подвижна. 
Размерите на чантата са 40 см/27 см/5 см. Като допълнителни акценти изплетох висулката към ципа и розата, която приших на лицевата страна.
За изплитането на чантата ползвах кука №4 и №5, за ушиването на подплатата и пришиването и към основата - шевната машина. Единствено за оформяне на розата и пришиването и към чантата ползвах игла и конец на ръка.

4 коментара:

Igelkotten Milli каза...

В същност, Нуше, спомням си снимката на започнатата чантичка пред компютъра ти :-)
И тогава те питах какво плетеш - просто чудна си направила тази чантичка!
Пролетно свежа и хубава!

Temenuzhka Petrova каза...

Дааа,миличка!Миналата събота, като почнах плетката и както е на компа направих снимката - "Съботна идилия". Още нямах представа какво точно ще стане, в процес пак решавах нещата.То всъщност не е чантичка,бая голяма чанта стана, ще ми побира доста неща:)))

Dani каза...

Нуше, много хубава е станала :))
А цветовете са прекрасни!!
Ще започнеш да получаваш заявки :)))
Хубава нова седмица!

Temenuzhka Petrova каза...

Благодаря, Дани!:)Хубава и успешна нова седмица и на теб!