петък, юли 24, 2009

Потниче на една кука:) * Crochet

Здравейте отново!Това може би е изненада за много от вас, но освен гоблените, които са моята голяма страст, също така плета на една и две куки. Научих се на този вид дейност година след като открих гобленовия бод и уших първите си 3 гоблена.Горе долу 27 години минаха от първите оплетени салфетки, а след това покривка и т.н. Открих този красив модел в едно стар брой на Галерия Бродерия/юни 2005/. Още тогава ме заинтригува това сладко потниче, но така и не се реших да хвана кукичката.От години не съм плела, признавам си, само гоблени, бродерии...И като разлиствах тези дни старите списания попаднах отново на него...Ето и резултата до момента...


В списанието моделът е предвиден да се изплете с кроше Елдорадо и игла №1.50.
Спазих изискването за номера на иглата, но поради липса в магазинната мрежа в Силистра на Елдорадо(???), избрах много приятен меланж в бяло-розовобананово:) памучно тире 34/6 производство на Казанлък.


Ето го и моделчето.

Схемата...В схемата са дадени съединяването на 18 мотива, обаче за мен това е доста, така,че съкратих мотивите на 16.Изплетох първата лента, която ще се съедини в последствие с останалите и се получи обиколка на потничето - 92 см, т.е ширина на потника 46 см, като го премерих ми стои леко свободно.Това също ме радва:), значи усилията ми от четиримесечната диета се възнаграждават!
Накрая да си призная,въпреки ,че умея отдавна да плета, това е първото ми начинание на дреха, така, че стискайте ми палци да не се изложа!!!Обещавам да показвам, а гоблените също ще си шия, няма да ги зарязвам:)
Поздрави на всички, които имаха търпението да прочетат тези редове!!!:)

8 коментара:

september-silvia каза...

Поздравления Нуши!Браво, изглежда красиво,успехи и скоро да те видя облечена с него:)))

mimimira каза...

Нуше, наистина съм изненадана, но много приятно. Моделчето и преждата са чудесни :) Да го покажеш пак, като го завършиш. Аз за съжаление не мога да плета, само гледам красоти на една и две игли и въздишам по тях. Майка ми плете само на 2 игли, но вече много рядко се занимава с това.

Daria каза...

Много е нежно!Ще стане идеално! Успех!

Dimitrana S. каза...

Сръчни ръце имаш, Теменужка!

Не се съмнявам - ще се получи страхотно лятно бижу-дрешка!

Поздрав и :-)

I каза...

Невероятно нежен цвят, изглежда ми като капучино с много мляко! Успех при довършване на потничео.

Temenuzhka Petrova каза...

Момичета, благодаря ви за подкрепата!Много се надявам да се справя!Самите фигури не са ми толкова сложни, но свързването на фигурите след изплитане на лентите все още не мога да го разгадая, скоро ще покажа пак!Поздрави и целувки!

Анонимен каза...

Zdravei, Ny6e Ani ot Botevgrad sam vsicko koeto pravi6 e prekrasno........Kak ste v ka6ti kak e Viktor ne6to novo pri bas molq te napi6i mi tyk meila si za da ti pi6a.Pregradki

Temenuzhka Petrova каза...

Здравей,Ани!Благодаря за вниманието и милите думи!И аз и Вики сме добре, благодаря на Господ!Чакам детето да се прибере за уикенда.Виктор завърши успешно /отличен 5.70/ ІІІ курс Информатика в Софийския университет, голяма гордост е на мама!Имейла ми е посочен в блога под снимката ми в профила, ще го напиша и тук - temenugka@gmail.com
Поздрави от мен!
Теменужка