вторник, август 07, 2012

"Благославящият Христос" и "Златната Тихвинска Св. Богородица "

Привет на всички посетители на моя блог! След доста дълго отсъствие съм отново тук и ще идвам всеки път, когато имам какво да кажа и покажа. Благодаря на всички  за интереса, който проявявате към страничката ми, статистиката ми показа средно около 100 посещения на ден през изминалия период, което ме радва много. Надявам се, че всеки един от вас е намерил по нещичко полезно  за себе си в тези 282 публикации до този момент. Благодаря за вниманието и писмата, които получих през този период!  
Много гоблени съм ушила през последните 30 години, но съвсем малка част от тях са в рамки. А един гоблен е цялостен и в завършен вид като такъв, единствено като му се постави рамка, а е и редно да заеме мястото си там, където трябва - на стената. Това, което представям на вниманието ви днес, са два гоблена на фирма "Солария", които уших преди около 10 години и които днес подготвих за рамкиране. Надявам се да избера възможно най-подходящите рамки. Това, което взех като решение е, че  рамките ще бъдат еднакви и за двете икони, както и че няма да се поставя паспарту. 
Това са единствените икони, които съм шила и ще останат единствените ушити от мен. Като трудност са доста сложни за изпълнение и не ги препоръчвам за начинаещи. Две са, но са най-красивите гоблени-икони, които съм виждала, затова и съм ги ушила. А Стоянка Иванова е ненадминат  професионалист-дизайнер, особено на тема "Религиозни гоблени" и "Портрети"!
И двата гоблена са ушити на българска разграфена панама, с DMC конци, бод - 1:4 с детайл 1:1, техника "Petit-Point".
Направих снимки и на двата, в цял размер и в близък план.

"Благославящият Христос"

"Златната Тихвинска Св. Богородица"
Желая на всички приятели щастливо лято с много усмивки и страхотно настроение! :)
 

7 коментара:

Анонимен каза...

Е, най-накрая се появи! Липсваше ми. Честичко отварях, но теб все те нямаше. Прекрасни гоблени! И аз съм фен на Солария - имам също две ушити икони на този фирма Казанската и Иверската света богородица. Трудни, но с невероятно качество.

Temenuzhka Petrova каза...

Хей,привет!:))Много се радвам,че ми пишеш...и ти благодаря за поздрава послучай Цветница!От теб е,нали?С теб плетохме калъфчетата, кажи ми,че не бъркам?!Ще погледна в сайта на Солария да видя твоите икони...Поздрави от мен!:)

Анонимен каза...

Точно така - от мен е поздравът за Цветница, и с мен плете калъфчета, за което още веднъж благодаря! Аз между другото продължавам да плета. А с твоята блузка какво стана?

Temenuzhka Petrova каза...

Привет,Светлана!:))Не съм те забравила, разбира се, само исках да съм сигурна,че си ти...Видях и двете Богородици в сайта на Солария, възхитена съм и от двете, особено от Казанската...чудя се с Иверската как е минало ушиването,вижда ми се доста сложна...сега погледнах пак..поне не са с детайл и двете.Ти как ги ши - 1:4 или 1:1? А за блузата...хах, направо ме е срам...в шкафа е - недовършена, както съм я показвала последно:))) Направо я забравих тази блуза,ама сега като минат горещините ще я завърша, за тази есен поне да е готова:)))))Поздрави!

mimimira каза...

Нуше, много се радвам отново да те "видя" тук :) Прекрасни са и двата гоблена!

Анонимен каза...

Ето ме отново! И двете икони ших 1:1.На мен Иверската ми се стори по-лесна, може би защото я ших след Казанската и вече бях свикнала с ламето. Но и двете са невероятно красиви.

Temenuzhka Petrova каза...

Здравей,Мими!Много приятно ме изненада!:)Благодаря за коментара, твоето мнение е много важно за мен!Аз също се радвам да те "видя" тук!:)Поздрави и целувки!

Светлана,много добро решение е,че си ушила иконите 1:1. След като се шият без детайл, това е за предпочитане...стават като картинка така, наистина са много красиви:)Имаш ли някъде албум в нета, където бих могла да ти видя творбите?

❤