понеделник, октомври 26, 2009

Пончо * Poncho

Отдавна имам желание да си изплета пончо и единствената причина да не го направя досега е това,че не открих модел, кройка, указание или схема, за да мога да се справя със задачата.Този сезон пончото отново е актуално, потърсих по-активно указание за изплитане и открих тази схема, по която започнах да плета.
Пончото се плете на 1 кука, използвам кука №3.Комбинирах два вида прежда, едната е в едноцветно шоколадено кафяво, другата - преливащ "космат":) меланж в златисто-бежово-кафява гама на прежда "КАН-КАН".
Пончото започна да се оформя, но за съжаление спирам временно работа, защото преждата свърши:(( Eдноцветната кафява е невъзможно да открия в магазинната мрежа, защото доста отдавна е купена, но от меланжа "КАН-КАН" започнах да търся, за да довърша пончото с него, днес за съжаление без резултат.
Като довърша пончото, мисля да сложа ресни по краищата.

Искам да помоля, ако някой разполага със схеми, кройки, указания на други модели "пончо", независимо на една или две куки, да ми изпрати на е-maila. Така ми се иска и друг модел да си изплета, например на 2 куки/обръч/, но представа нямам как.
Благодаря на всички за вниманието, желая ви хубава нова седмица!

5 коментара:

Igelkotten Milli каза...

Много красиво се е получило и с ресните ще придобие съвсем завършена форма. Опитвах миналата година да изплета пончо от 4 триъглника, но не успях - трудно ми беше без наличие на мостра да направя триъгълника. Така че ако някой прати мостра или схема, ще съм много благодарна да я видя и аз.
На една кука не съм плела много отдавна и сега хич не ми е ясно как да оформя това пончо - имам предвид между триъгълниците това скосяване,. Забравила съм всичко това.

Milena Ivanova каза...

Какво съвпадение! И аз плета пончо (това, което го разплитах))) Има много различни начини за плетене на пончо, както на 1, така и на 2 игли. Ще потърся различни варианти и ще ти изпратя.

Temenuzhka Petrova каза...

Irshad, благодаря ти за милия коментар и за посещението в моята страничка!Дано открия същата прежда ,за да мога да го завърша, а ресни ще сложа задължително!:)

Милена, сърдечно ти благодаря!!!

Fernanda каза...

Parabéns pelo blog...

bjos do Brasil !!!

http://crochecolorido.blogspot.com/

Temenuzhka Petrova каза...

Olá,Fernanda!
Muito obrigada!
Temenuzhka