събота, септември 12, 2009

Блуза * Blouse

Разрових се тези дни в едно чувалче с остатъчни прежди от минали години и открих тази /почти 200 гр., предполагам ще ми стигне, много наплита/ в нежно лилав цвят.На снимката изглежда доста по различен цвета. Готов е гърбът или предницата, няма значение, защото две еднакви части се оплитат и съединяват.Ползвам обръч №5.Преждата е купувана преди 7-8 години - "Стела", производство на гр. Габрово, 60% вълна-40% ПАН.Оригиналният модел от списанието е изплетен с памучна прежда, затова релефът е по-подчертан там.
Ползвам този модел от списание "Галерия Бродерия" - август 2005 г.

4 коментара:

Dziunia каза...

Wizdam cze sega obiczasz igli za pletenie i kuka.Wsiczko e czudesno.Dali wiecze nie obiczasz brodira???? :)))))))))))

mimimira каза...

Ох, Нуше, като гледам твоите плетива и ми се иска да се захвана с нещо подобно. Но мога да плета единствено опакова плетка :) Ако въобще се нарича така. Ето един линк с много интересни плетива: www.garnstudio.com
Има инструкции на английски език. Хареса съм си някои неща оттам и досаждам на майка ми да ми изплете нещо :)

Силвия Тенчева каза...

Нушенка,това е един от любимите ми цветове,много е свежо и ще ти отива, побързай за да те видя и да ни зардваш във Варна,целувки!

Temenuzhka Petrova каза...

Jadwiga,благодаря!Обичам да бродирам, но си дадох малко почивка с плетките, скоро ще си довърша гоблените!:)
Мими,много ти благодаря, разгледах сайта, има много интересни неща наистина!Щом можеш да плетеш опакова плетка, значи можеш да плетеш!!!Това е основата, останалото са подробности, давай и почвай, сама ще си изработиш хубави неща, плетенето е много по-лесно от бродирането!
Силвенце, блузката в този вид както е на списанието е готова, камо трябва да зашия страничните шевове.Обаче мисля да и сложа и ръкавки, имам още прежда и мисля,че ще се получи добре, ще пробвам поне:)

❤