вторник, септември 23, 2008

"Sunset" of Milena Style

Бях решила като приключа с котето-мързелан, да продължа по-сериозно работата над Sara Moon, защото там не съм мръднала на сантиметър. Но преди още да завърша котарака, получих подарък този "Залез" на Милена Стил. Нямах търпение да го отворя и етапите със Sara Moon пак отидоха на заден план.


Гобленчето е готова комплектовка и съдържа - българска гобленова разграфена панама, 11 цвята конци Ариадна, игличка, схема и указание за работа. Шие се с гобленов бод (Petit-Point) 1:4. Размерите са 13х11 см, мъничко е и много лесно се шие, изключително подходящо за начинаещи гобленари.За първи път шия с конци Ariadna и обратно на очакванията ми, съм с добро впечатление за качеството им -имат лъскавина и са здрави, не се накъсват при шев, както се получава понякога с българските конци.Цветовата гама е много приятна, но забелязах още в началото, че се чувствам доста странно като шия с petit-point. От 2005 г. до момента съм шила само кръстат бод (cross-stitch и съпътстващите го контурен, френски възел и др.) и изглежда много съм привикнала към него. Но това е нормално, когато започнах да шия преди време с кръстат бод ми беше много трудно да свикна с техниката. Затова е добре да се разнообразява с техниките. За схемата - много добро качество на отпечатване, указанието също е добре изготвено/подходящо е за начинаещи/, а игличката не я ползвам, защото ми е голяма. Аз шия с игла DMC №26, която ми е страшно удобна.
След четири вечери бродиране, долният ляв ъгъл започна да се оформя.

4 коментара:

mimimira каза...

Тези миниатюрки на Милена стил стават много хубави. Преди години с майка ми ушихме 5-6 от тях. А конците Ариадна са добри и според мен - шила съм с тях и съм доволна

Temenuzhka Petrova каза...

Наистина стават хубави и цветовете са много свежи, но така да съм отвикнала с това 1:4, не виждам смисъл от този бод.Все пак реших да спазя указанието, някой ден може да направя свой подбор на конци и да го ушия на Аида 14, да сравня двете изработки.

Анонимен каза...

Здравейте!Може л ида ми кажете от къде мога да си купя такова гобленче на Milena Style?От няколко месеца бродирам и е много забавно!Предварително благодаря :)

Temenuzhka Petrova каза...

Здравейте, комплекти на гоблените на Милена Стил можете да намерите във всички магазини и щандове,където се продават гоблени. Можете също така да си поръчате и онлайн на сайта на Милена Стил - http://www.milenastyle.com/catalog/catalog/index.php/language/bg
Успех!