понеделник, август 25, 2008

Seasonal blooms - "Spring"

За горещите летни дни избрах за "разхлаждане":)) коктейлна чаша от серията Seasonal blooms - "Spring". Имам намерение да ги ушия и четирите от поредицата сезони, започнах с пролетта... Изборът ми на панама е бяла evenweave 27 ct, много приятна и мекичка панама, тя ми е една от любимите.Шие се с кръстат бод (cross-stitch) с двоен конец. Мисля, че не съм споменавала досега, но откакто ползвам техники, различни от гобленовия бод (petit-point), използвам само панами на DMC, конците също са на тази фирма, ако не открия необходимия цвят, го заменям с аналогов на Anchor, които не отстъпват по качество. Компромиси с качеството на материалите, които ползвам не правя. Може би вече сте забелязали, че имам слабост към цветята, а също така и към цветните графики, в този модел са съчетани и двете.:) Извинявам се за качеството на снимките, но са правени с телефон, ще се постарая последната в завършен вид да излезе по-сполучлива.



2 коментара:

mimimira каза...

Графиката става много хубава! Абсолютно съм съгласна с теб за материалите и качеството им. Да те питам за панамата - от къде я купуваш и каква е цената й? Аз шия предимно на Аида, че най-лесно я откривам

Temenuzhka Petrova каза...

Благодаря, Мими!
Тук в Силистра продават само обикновена българска панама, трудно откривам всички конци ДМЦ, които са ми нужни, затова ги заменям понякога с Анхор. Панамите купувам от София бул. "Стефан Стамболов" 8. Когато имам командировка до София, все гледам да отскоча и до магазина. Пазарувала съм от този магазин и по куриер.Много са коректни.Има толкова много и различни панами, готови комплекти на Lanarte,Vervaco,Permin и др., конци и аксесоари, че направо свят ми се завива като разглеждам.Имам им и телефоните, ако искаш мога да ти ги изпратя по имейл.Evenweave беше с цена 31 лв./м доколкото си спомням.Поздрави!