понеделник, януари 20, 2014

Baby blanket - step by step

Провокирана от интереса на Светлана и по-точно -  по какъв начин се съединяват отделните квадратчета, изрових снимки от процеса на изплитане на одеялцето :) 
Плетат се големи и малки квадратчета в цветова гама по избор. В зависимост от желаната големина на одеялото, се изплита необходимия брой големи и малки квадратчета. 
Както вече писах в предната публикация, преждата е  "Джинс" на YarnArt, кука №3. Одеялцето е с размери 107 см 87 см, разходът на прежда беше 600 грама.
Общо за одеялцето изплетох 15 големи квадрата и 60 малки квадратчета :) 
След което следва съединяване - първо на малките квадратчета. Квадратите се съединяват по края един с друг на една кука с нисък пълнеж.Ето тук на тази снимка се вижда добре:
След като се съединят всички малки квадратчета така,че да образуват големи квадрати, следва разположението им един спрямо друг с останалите, в зависимост от това каква конфигурация сме пожелали да направим...Ето така:
Отново с нисък пълнеж съединяваме отделните елементи - по ширина и височина. Когато се приключи със съединяването, по края на одеялцето се изплита бордюр по избор, придава красив завършен вид на плетивото :)
Стана нещо като виртуален урок, подобен на оня с калъфчето :) Добре,че имах запазен снимков материал. Ще се радвам, ако съм била полезна :)

2 коментара:

Анонимен каза...

Полезна и перфектна както винаги! Благодаря ти! Ще пробвам и ще ти покажа резултата...

Temenuzhka Petrova каза...

Сигурна съм,че ще се справиш :) И ще се радвам да видя резултата :) Приятно плетене!