понеделник, юли 26, 2010

Red dress :)

"Галерия Бродерия" - януари 2009

По молба на читателка на блога сканирах старо издание на "Галерия Бродерия" - от януари 2009 година, което не съм публикувала до момента.Можете да го разгледате тук:)

събота, юли 24, 2010

Blouse * Crochet ... became dress:)

Днес я уших. Избрах памучен плат в същата разцветка с преждата. Засега оставям изплетената част в този вид, с възможност за наплитане на гръб и ръкави...след като попреминат горещините:) Цветът на роклята е доста по-наситен и яркочервен отколкото на снимката.
Приятен уикенд!

четвъртък, юли 22, 2010

Blouse * Crochet - in process (5)

Не, не е готова още:) Изплетох шестия ред и височината от началото до ръкавната извивка е вече 32 см. Направих и презрамки, дори разплитах, защото се оказа, че шест мотива за много и ги оставих по пет от двете страни. До момента има изплетени и съединени 94 мотива:) Отстрани вдясно нарочно съм оставила да виси един конец за ориентир:)), като приключа блузата, ще го отрежа.

Оттук нататък има възможност за следните варианти:
  1. да я приключа и оставя в този вид като топ с презрамки, с еднакви деколте и гръб, както е в момента;
  2. да я оставя като топ, обаче да запълня гърба до един мотив разстояние от горния край, а деколтето да остане непроменено;
  3. да запълня гърба и да изплета ръкави/над или до лакътя?/, като деколтето остане в този вид; 
  4. да оставя гърба и деколтето в този вид и да изплета ръкави/над или до лакътя?/; 
  5. да запълня и гръб и деколте догоре равно/като на оригиналния модел/ и да изплета ръкави...  
Това е оригинала на модела, предоставен ми от Соня Танчева от Пазарджик:

Сонче, сърдечни благодарности за моделчето!!!
Както е видно от снимките, моята плетка е доста по-гъсто изплетена, не стои така рехаво и прозрачно, но аз по принцип така плета.
Приемам мнения и предложения за оформяне на блузката, ако има такива, много ще съм благодарна!
Хубав ден и добро настроение пожелавам на всички!

събота, юли 17, 2010

Blouse * Crochet - in process (4)

Петият ред е готов /височината е 27 см/, може да се каже, че половината от блузата е изплетена...:) Започвам да плета шестия ред. Докато го завърша трябва окончателно да съм решила как ще продължа нагоре...
Приятен уикенд!

сряда, юли 14, 2010

Blouse * Crochet - in process (3)

Четвъртият ред е готов, дотук във височина блузата достигна 21 см, още най-малко два реда трябва да изплета до ръкавната свивка. Все още обмислям точно какъв да е модела, може би ще бъде с ръкав над лакътя.

понеделник, юли 12, 2010

събота, юли 10, 2010

Blouse * Crochet - in process (2)

Изплетох и третия пълен ред на блузата /общо 42 мотива/, изпълних пространството между мотивите. След изплитането на всяко мотивче и прикачването му към останалите, запълвам веднага и пространството между четворка мотиви, така е по-лесно и не се губи време. А пък и не се режат излишно конци.Продължавам нататък...с това темпо до края на лятото сигурно ще бъде готова:)))
Приятен уикенд на всички!