сряда, юли 30, 2008

Red rose







........готова е за рамкиране:)






























Вече е почти готова...










Гладя винаги върху бяла кърпа или марля /в случая/ от опаковата страна, ютията е включена на пара.











Следва подготовката преди рамкиране...











Червената розичка е ушита. Изпрах я в хладка вода /около 25-30 градуса/с течен препарат за вълнени и деликатни тъкани, изплакнах я добре.

вторник, юли 29, 2008

The yellow rose in a frame

Сама се справих с рамкирането на жълтата розичка, готова е за подарък. :)

неделя, юли 27, 2008

Lanarte 33501 (1)

Имам малък напредък с девойката...Хубавите работи бавно стават, добре, че не съм на норма:)))

събота, юли 26, 2008

Yellow and red rose of Lanarte




За разнообразие и разтоварване от "Sara Moon"/както изглежда доста дълго време ще я шия/, комплектовах две миниатюрки на Ланарте - жълта и червена роза. Жълтата розичка е готова, уших я за две вечери. Показвам и червената в процес. И за двете цветя избрах панама Аида 14 - бежова, тонирана/в оригинал е посочена по-светла тоналност/. Шият се с два ката конец с кръстат бод /cross-stitch/, разбирасе изборът ми е DMC:). И двете рози са с по 9 цвята конци. Много са лесни и приятни за шиене, дори човек който не е хващал игла досега, ще се справи без проблем с изработването на тези мотиви.

сряда, юли 16, 2008

Lanarte 33501

Избрах панама Aida 16 ct цвят "слонова кост" /№712/, конци DMC, шия го с един кат конец, използаните бодове са кръстат бод /cross-stitch/ и контурен бод /backstitch/. Въпреки, че е само с 22 цвята, не го препоръчвам за начинаещи гобленари, като степен на сложност го определям на средно ниво.Схемите са от Интернет, по-точно от руските форуми /Спасибо, девушки!/, във формат .pat.

Голям фен съм на Lanarte!

Този гоблен ме грабна още когато го видях за първи път в каталога от романтичната колекция на Lanarte, серия "Sara Moon". Понеже от две години не съм шила "сериозен" гоблен, реших да се "взема в ръце" :) и да прибавя към моята колекция и тази прелест.